Caroline in gesprek met bewoners Albergen

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Caroline in gesprek met bewoners Albergen

Gepubliceerd op: 21-08-2022

Caroline van der Plas bracht op vrijdagavond 19 augustus een bezoek aan Albergen. Caroline heeft gesproken met buurtbewoners, waarna zij de menigte voor het hotel in kwestie toesprak. Lees hier het verslag van fractievoorzitter Caroline van der Plas.

‘Vanavond bezoek gebracht aan Albergen. Gesproken met omwonenden en mensen uit het dorp. Albergen voelt zich overvallen, weet totaal niet welke mensen er komen. Ze zijn niet tegen asielzoekers an sich, maar zijn vooral bang dat er overlastgevende veiligelanders komen.

Daar zit bij hen ook de grootste pijn. Dat een compleet dorp gewoon genegeerd wordt.

In Albergen zijn al eerder statushouders opgevangen en ook hebben mensen in het dorp (particulier) Oekraïners opgevangen. “Wij zijn geen weigergemeente”, zei een van de direct omwonenden. De mensen in Albergen zijn wel bang en onzeker. En die angst en onzekerheid worden genegeerd door het kabinet. Daar zit bij hen ook de grootste pijn. Dat een compleet dorp gewoon genegeerd wordt. Dat hun oprechte zorgen en vragen niet zijn en worden gehoord. En dat is wat er steeds gebeurt in Nederland.

Er wordt niet geluisterd en de zorgen van de inwoners worden opzij geschoven in Albergen. Door de dovemansoren in Den Haag wordt de onzekerheid en daarmee de boosheid groter. En dat je dan als dorpsgemeenschap, die in het verleden al wél vluchtelingen onderdak heeft gegeven, wordt afgeschilderd als “allemaal racisten”, voedt deze de boosheid in Albergen.

Wat ik heb begrepen zijn het niet de echte vluchtelingen die niet welkom zijn. Het is angst voor toestanden zoals in Ter Apel en Budel waar veiligelanders zorgen voor grote overlast. En het grote aantal (300) in een hotel met 75 bedden, waar mensen hutjemutje komen te zitten.

De onrust kan allemaal voorkomen worden als het Kabinet zou leren van fouten uit het verleden. Door te luisteren naar de oprechte zorgen en vragen van mensen. En ook wat met die zorgen en vragen te doen. Door niet plannen koste wat het kost door te drukken.’


BBB is voor een acute asielstop. Lees onze plannen hier.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jun 2 2023

BBB vestigt hoop op Defensiefondsen om VDL Nedcar te redden

De Tweede Kamerfractie van de BBB heeft belangrijke Kamervragen gesteld over detoekomst van VDL Nedcar, een grote autofabrikant ...

mei 24 2023

BBB en GroenLinks stellen Kamervragen over online piramidespellen, zoals IM Academy

De leden Van der Lee (GroenLinks) en Van der Plas (BBB) hebben schriftelijke vragen gesteld aan de minister ...

mei 24 2023

BBB & JA21 schakelen hulp van Brussel in om Nederland snel van stikstofslot te krijgen

Reactie Van der Wal op initiatiefnota stikstof biedt nieuwe aanknopingspunten BBB en JA21 gaan op zeer korte termijn ...