Caroline van der Plas gaat aan de slag in de zorg

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Caroline van der Plas gaat aan de slag in de zorg

Gepubliceerd op: 02-02-2022

Met het uitbreken van de COVID-pandemie begin 2020 wordt veelvuldig gesproken over de zorg, de capaciteit op de IC’s en het aantal zorgmedewerkers dat door te hoge werkdruk en ziekteverzuim thuis is komen te zitten. BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas gaat aan de slag in de zorg om te ervaren hoe het is om tijdens een pandemie in een ziekenhuis te werken.

Mijn kamerwerk komt geen minuut in het geding.

“Ik ga daar niet leuk een beetje rondlopen. Ik draai diensten met een senior-verpleger die mij begeleidt. Ik zal wassen, verschonen, aankleden, verzorgen, troosten, zal ze controleren op vitale functies, zal alles doen wat een andere stagiair ook doet. En die ervaringen, en ook de gesprekken met de verpleging en artsen neem ik mee in mijn Kamerwerk. En als het programma klaar is, zal ik mij melden in het Deventer Ziekenhuis, om als vrijwilliger mee te draaien, als zij dit ook willen. Mijn kamerwerk komt geen minuut in het geding. Ik zeg er geen debat voor af. Ik draai diensten op dagen dat er geen debatten zijn, ik draai diensten in het weekend of ‘s avonds. Misschien zelfs wel ‘s nachts. Al het andere Kamerwerk werk zal ik ‘s avonds, of in mijn vrije weekenden doen.” aldus fractievoorzitter Caroline van der Plas.

“In de Kamer hebben we het veel over de druk op de zorg. Dit programma geeft voor mij een unieke kans om zelf te ervaren hoe het er op de werkvloer aan toe gaat.”

Het programma ‘BN’ers in het ziekenhuis: leren van de helden’ is komend voorjaar te zien bij SBS6.

Bekijk hier de motivatie en toelichting van fractievoorzitter Caroline van der Plas

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

dec 2 2022

Alle ballen op BBB!

BBB maakt kerst 2022 onvergetelijk! Nog enkele weken en dan vieren we samen het kerstfeest. 2022 was een ...

nov 30 2022

Regio verdient meer aandacht bij OV, spoor en wegen!

Maandag 28 november was het debat over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT). Het MIRT gaat over ...

nov 25 2022

Geen stap verder met stikstofplannen

Kamerbrief Toekomst Landbouw Water en Bodem sturend Voortgang integrale aanpak landelijk gebied en opvolging uitspraak Raad van State ...