Caroline van der Plas in gesprek met mbo-studenten in Hoorn

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Caroline van der Plas in gesprek met mbo-studenten in Hoorn

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Caroline van der Plas in gesprek met mbo-studenten in Hoorn

Gepubliceerd op: 31-10-2022

Op 10 oktober ging fractievoorzitter Caroline van der Plas op bezoek bij mbo-school Vonk in Hoorn. Met een kleine 100 studenten van verschillende opleidingen ging zij in gesprek over het thema ‘Vrijheid’. Wegens de recente bedreigingen helaas een actueel onderwerp voor Caroline. Ook werd er gesproken over vrijheid van de (agrarische) ondernemers. Is die er nog wel?

Samen met een groep van ongeveer 100 studenten ging Caroline het gesprek aan over een tal van onderwerpen. Het hoofdthema was ‘Vrijheid’, maar de studenten kregen ook de mogelijkheid om vragen te stellen over allerlei onderwerpen die zij ook belangrijk vinden.

Zo ging het onder andere over huisvesting van jongeren en studenten in en buiten de Randstad. Veel studenten willen namelijk in hun eigen omgeving blijven wonen, maar is die mogelijkheid er nog wel? Op veel plekken in Nederland is de keuze zeer schaars en is het bijna onmogelijk om aan een woning te komen. Belemmert dat de vrijheid van onze jeugd?

Ook werd er gesproken over de zorg. De hoge kosten van medicijnen, het ondersteunen van de mantelzorger, etc. Het gratis maken van menstruatiemiddelen is ook een onderwerp dat leeft onder de studenten. Allemaal zeer belangrijke vragen, die zeker nu in tijd van hoge inflatie onze aandacht verdienen.

Mooi om te zien dat er zoveel mbo-studenten klaarstaan om de komende jaren het werkveld in te gaan. Nederland kan niet zonder deze vakmensen!

Student met eigen bedrijf
De vindingrijkheid en creativiteit van mbo’ers was terug te zien in de onderwerpen en vragen waarmee zij kwamen, maar ook in het feit dat het licht en geluid geregeld was door een eerstejaars student Commercieel Ondernemen die zijn eigen bedrijf heeft! ‘Mooi om te zien dat er zoveel mbo-studenten klaarstaan om de komende jaren het werkveld in te gaan. Nederland kan niet zonder deze vakmensen!’ aldus Caroline van der Plas.

Bron foto’s vind je hier.

Het was een geslaagde middag dat met zeer interessante en actuele onderwerpen gevuld was. Veel van deze informatie nemen wij mee naar de Tweede Kamer. Nogmaals bedankt aan al deze studenten!

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

presentatie BBB-kandidaten

sep 23 2023

BBB-kandidatenlijst en verkiezingsprogramma definitief vastgesteld tijdens Algemene Ledenvergadering

Leden hebben op eerdere momenten wijzigingsvoorstellen mogen indienen op de conceptversies. Deze wijzigingen werden vervolgens ook weer in ...
Stempotloden

sep 15 2023

Stemmen vanuit het buitenland? Registreren kan tot 11 oktober

Ook al lijkt het niet zo, ook Nederlanders die in het buitenland wonen hebben te maken met de ...

sep 12 2023

Nieuw onderzoek bevestigt: Piekbelastersbeleid is zinloos!

Uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Amsterdam naar de concentratie van ammoniak in de lucht en het ...