Wensen natuurorganisaties lijken de basis van de stikstofkaart

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Wensen natuurorganisaties lijken de basis van de stikstofkaart

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Wensen natuurorganisaties lijken de basis van de stikstofkaart

Gepubliceerd op: 29-10-2022

De wensen van de natuurorganisaties lijken aan de basis te staan van de beruchte stikstofkaart. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselzekerheid heeft natuurorganisaties gevraagd de gronden in te kleuren, blijkt uit Woo-stukken. BBB wil reactie van het kabinet vóór het stikstofdebat van 3 november a.s.

In de Woo-stukken staat bijvoorbeeld een appbericht van het Staatsbosbeheer aan de Provincie Limburg. Het Staatsbosbeheer geeft aan een vertrouwelijke vraag aangenomen te hebben van het ministerie LNV om gebieden te selecteren voor de realisatie van nieuwe natuur. Dit gaat om natuur naast Natura2000 én het Natuur Netwerk Nederland.

Provincies overvallen
De provincies zelf claimden óók overvallen te zijn door de gepresenteerde stikstofkaart van 10 juni. Uit de Woo-stukken blijkt dat de provincies met het ministerie van LNV gespard hebben over de communicatierichtlijnen. ‘Hoe gaan we elkaar steunen?’ en ‘Wat verwachten we van elkaar als het heet wordt?’ zijn besproken onderwerpen van 1 juni jl.

Natuurorganisaties kregen voorrang
Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en provincies streven naar samenwerking met alle partijen bij het herinrichten van het landelijk gebied. Uit de Woo-stukken blijkt dat natuurorganisaties achter de rug om van andere partijen hun wensenlijsten mochten inleveren. Hoe kan men dan spreken over vertrouwen in elkaar en een goeie samenwerking?

BBB wil reactie kabinet
BBB wil vóór donderdag 3 november 2022 een brief van het kabinet met een reactie op de stukken die naar boven zijn gekomen in het recente Woo-besluit inzake het stikstofdossier en Nationaal Programma Landelijk Gebied bij de provincie Limburg.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

mei 16 2024

BBB-geluid klinkt volop in akkoord met PVV, VVD en NSC

BBB gaat samen met PVV, VVD en NSC het nieuwe Kabinet formeren. Donderdagochtend, vroeg in de nacht, bereikten ...

mei 14 2024

Vragen over Natuurbeschermingswetvergunning Schiphol Provinciale Staten Noord-Holland

Schiphol heeft met het opkopen van ammoniakrechten 100% benutting gekregen voor het gebruik van deze rechten. Er is ...

mei 13 2024

BBB wil spoeddebat met Demissionair minister Dijkstra over instemmen pandemieverdrag

BBB heeft met verbazing kennisgenomen van het bericht van demissionair minister Dijkstra dat het kabinet, tegen de uitdrukkelijke wens van ...