Kom nu met een reparatiewet of stap op!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Kom nu met een reparatiewet of stap op!

Gepubliceerd op: 02-11-2022

BBB geeft al sinds haar oprichting aan dat de Stikstofwet een ondeugdelijke wet is met onhaalbare doelen en normen. Er MOET een reparatiewet komen. Een reparatiewet met als vertrekpunt reële doelen, reële termijnen en goede metingen. De overheid laat zich al jaren gijzelen door wetgeving die zij zelf bedenken. Milieuactivisten beroepen zich op die wetten en de rechter toetst aan de wet.

Nederland staat op slot
Heel Nederland staat compleet op slot door de buitengewoon strenge stikstofnormen van opeenvolgende kabinetten-Rutte. Iedere boer, burger en ieder bedrijf wordt er dagelijks door verstikt. De overheid heeft deze crisis zelf gecreëerd en moet nu handelen om Nederland uit het wurgkoord te halen. De doelstellingen in de wet bieden geen enkele beweegruimte en de normen zijn veel te hoog. De Nederlandse samenleving staat op het stikstofslot. Daarom moet het kabinet zo snel als mogelijk met een reparatiewet komen.

Deze reparatiewet regelt in ieder geval:

• Het laten vervallen van de resultaatverplichting in artikel 1.12a: dus geen onhaalbare stikstofwaarden (KDW’s) die niets zeggen over de staat van de natuur.

• Het monitoren van de voortgang van het Natuurbeleid door middel van waarnemingen in plaats van rekenmodellen.

• Het borgen van aandacht voor de sociaal-economische gevolgen van het Natuurbeleid in de Wet en;

• Het borgen van het belang van voedselzekerheid en het belang van leefbaarheid van het platteland in de Wet.

Op 22 juni heeft BBB samen met JA21 een tienpuntenplan stikstof opgesteld. Door uitvoering van dit plan gaat Nederland van het slot, wordt veel persoonlijk leed voorkomen en zadelen we de volgende generaties niet op met een extra stikstofschuld van 25 miljard euro. Lees hier meer.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jan 25 2023

Kom jij stage lopen bij BBB in de Tweede Kamer?

De leukste Tweede Kamerfractie van Den Haag zoekt een stagiair voor het dossier ‘Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit’! Studeer ...

jan 23 2023

Nu verkrijgbaar: Gewoon Gezond Verstand

‘Meer dan de helft van de Nederlanders heeft het vertrouwen in de politiek verloren. Vooral het vertrouwen in ...

jan 18 2023

Behoud de salderingsregeling zonnepanelen!

Huishoudens met zonnepanelen kunnen op dit moment alle energie die ze terugleveren aan het elektriciteitsnet nog wegstrepen tegen ...