Provincie lijsttrekkers zijn bekend!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Provincie lijsttrekkers zijn bekend!

Gepubliceerd op: 16-11-2022

Afgelopen zaterdagmiddag startte de BBB-ALV met maar liefst 300 leden fysiek aanwezig in vergaderruimte de Schakel in Nijkerk. Naast de fysiek aanwezige leden keken er ook nog een aantal honderd leden mee achter hun scherm vanuit huis.

De ALV begon met het benoemden van de kernwaarden van BBB. Bij BBB draait het om noaberschap. We zijn er voor elkaar en gaan respectvol met elkaar om. Daarnaast is de gulden regel van belang; wat u niet wil wat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Iedereen is gelijk. Transparant, helder en openheid spelen een belangrijke rol. Wees dan ook authentiek. Blijf jezelf, doe gewoon en wees positief (het glas is altijd half vol). Heb humor, geen arrogantie of spatjes. En als laatste wees professioneel. Kijk vooruit naar de langere termijn. Goede stijl en houding zijn van belang en stel altijd het algemeen belang boven het persoonlijk belang. Dit zijn de kernwaarde die BBB wil meegeven aan haar leden.

Vervolgens werden de lijsttrekkers voor de provinciale staten bekend gemaakt. Stuk voor stuk hielden zij een pitch om zich kort voor te stellen aan de leden. Hieronder volgen de namen van de lijsttrekkers en hun desbetreffende provincie.

 • Provincie Drenthe: Gert-Jan Schuinder
 • Provincie Flevoland: Anja Keuter
 • Provincie Friesland: Abel Kooistra
 • Provincie Gelderland: Rik Loeters
 • Provincie Groningen: Gouke Moes
 • Provincie Limburg: Annetje Schoolmeesters
 • Provincie Noord-Brabant: John Frenken
 • Provincie Noord-Holland: Ingrid de Sain
 • Provincie Overijssel: Carla Evers
 • Provincie Utrecht: Anton Verleun
 • Provincie Zeeland: Kees Hanse
 • Provincie Zuid-Holland: Hans Veentjer

Uit meer de maar liefst meer dan 300 potentiële staten leden zijn deze kandidaten tot lijsttrekkers benoemd. Sinds twee jaar geleden is de partij enorm gegroeid. Zo is ook het 10.000e lid gevierd op de vergadering. Namelijk; Marnix Knetemann. Hij werd even in het zonnetje gezet terwijl hij live werd opgebeld voor de hele zaal en hij heeft een mooie prijs mee naar huis gesleept (figuurlijk gesleept, aangezien hij niet fysiek bij de ALV was). Naar afloop was er de mogelijkheid om nog gezellig met de leden en kandidaten te borrelen onder het genot van een bruine fruitschaal.

De dag was al met al een groot succes en om Caroline te quoten; ‘We willen een stabiele gevestigde partij worden, maar misschien zijn we dat al’.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

dec 2 2022

Alle ballen op BBB!

BBB maakt kerst 2022 onvergetelijk! Nog enkele weken en dan vieren we samen het kerstfeest. 2022 was een ...

nov 30 2022

Regio verdient meer aandacht bij OV, spoor en wegen!

Maandag 28 november was het debat over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT). Het MIRT gaat over ...

nov 25 2022

Geen stap verder met stikstofplannen

Kamerbrief Toekomst Landbouw Water en Bodem sturend Voortgang integrale aanpak landelijk gebied en opvolging uitspraak Raad van State ...