BBB bekrachtigt kandidatenlijsten en lijsttrekkers voor Provinciale Statenverkiezingen 2023

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB bekrachtigt kandidatenlijsten en lijsttrekkers voor Provinciale Statenverkiezingen 2023

Gepubliceerd op: 15-11-2022

NIJKERK – BoerBurgerBeweging (BBB) heeft zaterdag 12 november tijdens een extra Algemene Ledenvergadering in De Schakel in Nijkerk de kandidatenlijsten en lijsttrekkers voor de Provinciale Statenverkiezingen definitief vastgesteld. Hiermee is een wezenlijke stap gezet in de voorbereidingen op de verkiezingen van 15 maart 2023.

Tijdens de drukbezochte ledenvergadering verkreeg het BBB-bestuur eveneens het mandaat de BBB-kandidatenlijsten voor zowel de Eerste Kamer- en Waterschapsverkiezingen samen te stellen.  De BBB-lijsttrekkers in alle 12 provincies kunnen op een overweldigende stemmeerderheid rekenen van de leden, zo bleek tijdens de hybride vergadering.

Vooruitlopend op de vergadering konden leden via vlogs kennis maken met en stemmen op de provinciale BBB-lijsttrekkers.  BBB-bestuurslid Wim Jaspers, verantwoordelijk voor de Provinciale Statenverkiezingen, blikt met gepaste trots terug op de ALV-bijeenkomst. Jaspers: “Het is een immense prestatie om in alle 12 Provincies met goede en sterke teams mee te doen. BBB heeft alle reden om trots te zijn op de kandidaatslijsten en op al degenen die hieraan intensief hebben meegewerkt. We gaan vol vertrouwen verder op weg naar de verkiezingen op 15 maart 2023.”  

In de vergadering werd ook feestelijk stilgestaan bij het passeren van de 10.000 ledengrens, welke op zondag 23 oktober jl. werd bereikt. Het 10.000ste lid werd tijdens de vergadering in het zonnetje gezet. Ook onder de leden van het eerste uur werden BBB-verwenarrangementen op Landgoed ‘t Wildryck in Dieverbrug (Dr.) verloot.  

BBB ligt op koers om Nederland iedere dag BBBeter te maken. BBB laat de stem van en voor het platteland horen in alle provincies: iedere dag opnieuw, iedere dag dichtbij.

Lijsttrekkers per provincie

 • Provincie Drenthe: Gert-Jan Schuinder
 • Provincie Flevoland: Anja Keuter
 • Provincie Friesland: Abel Kooistra
 • Provincie Gelderland: Rik Loeters
 • Provincie Groningen: Gouke Moes
 • Provincie Limburg: Annetje Schoolmeesters
 • Provincie Noord-Brabant: John Frenken
 • Provincie Noord-Holland: Ingrid de Sain
 • Provincie Overijssel: Carla Evers
 • Provincie Utrecht: Anton Verleun
 • Provincie Zeeland: Kees Hanse
 • Provincie Zuid-Holland: Hans Veentjer
bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

dec 2 2022

Alle ballen op BBB!

BBB maakt kerst 2022 onvergetelijk! Nog enkele weken en dan vieren we samen het kerstfeest. 2022 was een ...

nov 30 2022

Regio verdient meer aandacht bij OV, spoor en wegen!

Maandag 28 november was het debat over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT). Het MIRT gaat over ...

nov 25 2022

Geen stap verder met stikstofplannen

Kamerbrief Toekomst Landbouw Water en Bodem sturend Voortgang integrale aanpak landelijk gebied en opvolging uitspraak Raad van State ...