BBB bekrachtigt kandidatenlijsten en lijsttrekkers voor Provinciale Statenverkiezingen 2023

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB bekrachtigt kandidatenlijsten en lijsttrekkers voor Provinciale Statenverkiezingen 2023

Gepubliceerd op: 15-11-2022

NIJKERK – BoerBurgerBeweging (BBB) heeft zaterdag 12 november tijdens een extra Algemene Ledenvergadering in De Schakel in Nijkerk de kandidatenlijsten en lijsttrekkers voor de Provinciale Statenverkiezingen definitief vastgesteld. Hiermee is een wezenlijke stap gezet in de voorbereidingen op de verkiezingen van 15 maart 2023.

Tijdens de drukbezochte ledenvergadering verkreeg het BBB-bestuur eveneens het mandaat de BBB-kandidatenlijsten voor zowel de Eerste Kamer- en Waterschapsverkiezingen samen te stellen.  De BBB-lijsttrekkers in alle 12 provincies kunnen op een overweldigende stemmeerderheid rekenen van de leden, zo bleek tijdens de hybride vergadering.

Vooruitlopend op de vergadering konden leden via vlogs kennis maken met en stemmen op de provinciale BBB-lijsttrekkers.  BBB-bestuurslid Wim Jaspers, verantwoordelijk voor de Provinciale Statenverkiezingen, blikt met gepaste trots terug op de ALV-bijeenkomst. Jaspers: “Het is een immense prestatie om in alle 12 Provincies met goede en sterke teams mee te doen. BBB heeft alle reden om trots te zijn op de kandidaatslijsten en op al degenen die hieraan intensief hebben meegewerkt. We gaan vol vertrouwen verder op weg naar de verkiezingen op 15 maart 2023.”  

In de vergadering werd ook feestelijk stilgestaan bij het passeren van de 10.000 ledengrens, welke op zondag 23 oktober jl. werd bereikt. Het 10.000ste lid werd tijdens de vergadering in het zonnetje gezet. Ook onder de leden van het eerste uur werden BBB-verwenarrangementen op Landgoed ‘t Wildryck in Dieverbrug (Dr.) verloot.  

BBB ligt op koers om Nederland iedere dag BBBeter te maken. BBB laat de stem van en voor het platteland horen in alle provincies: iedere dag opnieuw, iedere dag dichtbij.

Lijsttrekkers per provincie

 • Provincie Drenthe: Gert-Jan Schuinder
 • Provincie Flevoland: Anja Keuter
 • Provincie Friesland: Abel Kooistra
 • Provincie Gelderland: Rik Loeters
 • Provincie Groningen: Gouke Moes
 • Provincie Limburg: Annetje Schoolmeesters
 • Provincie Noord-Brabant: John Frenken
 • Provincie Noord-Holland: Ingrid de Sain
 • Provincie Overijssel: Carla Evers
 • Provincie Utrecht: Anton Verleun
 • Provincie Zeeland: Kees Hanse
 • Provincie Zuid-Holland: Hans Veentjer
bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jun 2 2023

BBB vestigt hoop op Defensiefondsen om VDL Nedcar te redden

De Tweede Kamerfractie van de BBB heeft belangrijke Kamervragen gesteld over detoekomst van VDL Nedcar, een grote autofabrikant ...

mei 24 2023

BBB en GroenLinks stellen Kamervragen over online piramidespellen, zoals IM Academy

De leden Van der Lee (GroenLinks) en Van der Plas (BBB) hebben schriftelijke vragen gesteld aan de minister ...

mei 24 2023

BBB & JA21 schakelen hulp van Brussel in om Nederland snel van stikstofslot te krijgen

Reactie Van der Wal op initiatiefnota stikstof biedt nieuwe aanknopingspunten BBB en JA21 gaan op zeer korte termijn ...