Een verhaal over misleiding en eerlijk beleid

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Een verhaal over misleiding en eerlijk beleid

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Een verhaal over misleiding en eerlijk beleid

Gepubliceerd op: 23-02-2021

???? ?? ?????? ?? ?? ???????!

Wakker Dier spreekt bij Radar van misleiding door NZO Het zit in melk. In het programma wordt echter niet gezegd dat presentatrice Antoinette Hertsenberg vrouw is van Partij voor de Dieren-voorman Niko Koffeman en dat de PvdD via dat één-tweetje zo in campagnetijd gratis #ZendtijdVoorPolitiekePartijen krijgt.

Ook doet Wakker Dier alsof de Reclame Code Commissie een juridische status heeft. Dat heeft RCC niet. RCC doet alleen een aanbeveling na een klacht. Dit heeft geen enkele juridische status. Hiermee wordt de kijker misleid alsof #NZO zich niet aan rechterlijke uitspraak houdt.

Wakker Dier en Radar stellen dat NZO Zuivel is “veroordeeld”. Dit is ook misleiding. Veroordeling is een rechterlijke uitspraak tijdens een strafzaak. Dat is in het geval van de klacht van Wakker Dier niet het geval. Anderen beschuldigen van misleiding en dan zelf misleiden?

Verder is het feit dat NZO zegt dat het Voedingscentrum aanbeveelt elke dag melkproducten te eten/drinken, geen misleiding. Want ook halvolle en magere melk zijn melkproducten. Daarnaast is de mythe dat volle melk en roomboter slecht zijn, al lang ontkracht.

En Voedingscentrum stelt ook niet dat je nooit volle zuivel mag eten. Ook daar misleidt Wakker Dier. Over roomboter waarschuwt Voedingscentrum bijvoorbeeld alleen dat daar meer verzadigd vet in zit en minder vitamine D bevat dan margarine. En dat je daar als consument op moet letten.

Zo kunnen we nog even doorgaan. Zodra wij met #BBB in de Tweede Kamer zitten, zullen we dit soort framing en onwaarheden vaker aan de kaak stellen. Op #17maart2021 heeft u de keuze, of u dit ook wil. Op 18 maart is het te laat… #TK2021

Onze standpunten over gezonde voeding:

✅   Kinderen moeten op school een gezonde maaltijd krijgen Dus maaltijden met plantaardige (groenten, fruit) én dierlijke eiwitten (Vlees, vis, zuivel en eieren).
✅   Het is belangrijk dat alle kinderen minimaal één gezonde maaltijd per dag krijgen. Voor veel kinderen uit armere gezinnen is een gezonde maaltijd niet vanzelfsprekend. Daarnaast moeten scholen voedseleducatie, inclusief kooklessen invoeren.
✅   BBB is tegen een
#vleestaks. De overheid informeert burgers over gezonde voeding. Op termijn schaffen we de BTW op ALLE Schijf-van-vijfproducten af, dus ook van dierlijke eiwitten. Vis, vlees, zuivel en eieren passen in een gebalanceerd en gezond voedselpatroon.
✅   Overheidsuitingen en -campagnes omtrent voedselproductie en voedselconsumptie worden eerst getoetst op waarheid en feiten.
✅   Er komt een structurele campagne, om consumenten te stimuleren in Nederland geproduceerd voedsel te kopen.
✅   Overheid, ziekenhuizen, scholen en bedrijfsleven kiezen in bedrijfsrestaurants en kantines, waar mogelijk, voor NL producten en dragen dit ook uit naar hun afnemers: de consumenten.
✅   Overheidssubsidies aan organisaties die voedselproducten uit de schijf van 5 willen weren van het menu worden stopgezet. Een burger wordt eerlijk geïnformeerd en bepaalt daarna zelf wat hij/zij eet. De overheid zit niet aan de eettafel van de burger.

Dit is het einde van dit verhaal dat begon met misleiding en eindigde met #gezondverstand en een eerlijk beleid. Dit is wat wij vanaf #17maart2021 elke dag gaan doen in de #TweedeKamer. Breng met ons Gezond Verstand terug in Den Haag! Kies #Lijst23, Kies #BBB.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jun 19 2024

BBB toegetreden tot centrumrechtse EVP-Fractie

Deze week heeft de EVP-Fractie het formele besluit genomen tot toetreding van de twee verkozen aanstaande Europarlementariërs van ...

jun 17 2024

Oostenrijkse stem vóór Natuurherstelverordening ‘alle perken te buiten’ 

De Europese natuurherstelverordening gaat er toch komen. Maandag stemden de 27 ministers van Milieu uit de EU-lidstaten in ...

jun 17 2024

Wisselingen van de wacht bij BBB-fractie Waterschap Scheldestromen

BBB-fractievoorzitter Tom van der Meer heeft besloten zijn functie bij Waterschap Scheldestromen neer te leggen vanwege gezondheidsredenen. Sinds ...