Persbericht: Femke Wiersma versterkt BoerBurgerBeweging

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Persbericht: Femke Wiersma versterkt BoerBurgerBeweging

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Persbericht: Femke Wiersma versterkt BoerBurgerBeweging

Gepubliceerd op: 19-12-2019


BBB stelt sollicitatieprocedure open voor kandidaten Kieslijst

Femke Wiersma versterkt BoerBurgerBeweging

Deventer, 19 december 2019

Femke Wiersma (34) uit het Friese Holwerd versterkt het bestuur van BoerBurgerBeweging (BBB). Wiersma is beleidsadviseur bij de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, communicatieadviseur bij de Vereniging tot Behoud van Boer & Milieu en adviseur bij de promotieorganisatie van boeren, tuinders en vissers Team Agro NL.

Met haar ruime ervaring en kennis op het gebied van, vaak ingewikkelde, politieke dossiers zoals milieu, dierenwelzijn, diergezondheid, maatschappij, fosfaatrechten, mest, enz. en haar grote netwerk in de landelijke en regionale politiek, bij bestuurlijke en agrarische organisaties en bij maatschappelijke organisaties ziet BBB een enorme toegevoegde waarde voor een prominente rol van Femke bij het realiseren van onze politieke ambities.

“Femke is een grote aanwinst voor BBB bij het realiseren van ons doel: meerdere zetels in de Tweede Kamer na 17 maart 2021, of eerder indien nodig”, zegt voorzitter Caroline van der Plas van BoerBurgerBeweging. Femke en Caroline zullen samen met het bestuur in de komende periode de campagne van BBB verder vormgeven. “We zijn volop bezig met verdere versterking en zullen binnenkort meer kopstukken toevoegen aan ons bestuur.”

Sollicitatieprocedure kandidatenlijst
BoerBurgerBeweging heeft vandaag tevens de sollicitatieprocedure opengesteld voor de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. “Wij hebben een aantal kandidaten op het oog, die wij gaan vragen om te solliciteren, maar weten zeker dat er meer goede potentiële kandidaten zijn. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een open sollicitatieprocedure te starten. Op het stemformulier zullen sterke kandidaten komen te staan, die het gedachtengoed van BoerBurgerBeweging op een opvallende en effectieve manier zullen uitdragen en tot uitvoering zullen brengen”, zegt Van der Plas. Kandidaten hoeven niet per se boer, tuinder of visser te zijn. “Wij zoeken nadrukkelijk ook burgers, die onze BoerBurgerBeweging samen met ons verder willen uitbouwen.”

De samenstelling van de uiteindelijke BBB-Kieslijst en de ranking van de kandidaten worden door het bestuur ter beoordeling en goedkeuring voorgelegd tijdens de Algemene Ledenvergadering, die zal worden belegd na vaststelling van de voorlopige Kieslijst.

Meer informatie over de functie-eisen en de sollicitatieprocedure vindt u hier. De sollicitatie procedure loopt tot en met vrijdag 31 januari 2020.

—————————————————————————————————————————

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met BBB-voorzitter Caroline van der Plas, tel.: 06 – 82 59 59 95 of [email protected]

 

 

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

mrt 28 2024

Wet Toezicht Gelijke Kansen bij Werving en Selectie verworpen in de Eerste Kamer

De wet waarbij woordvoerder Senator Elly van Wijk haar maidenspeech hield. Haar maidenspeech vind je hier: Plenair Van Wijk ...

mrt 28 2024

Kankerpatiënten eindeloos in wachtkamer voor nieuwe behandelingen, BBB stelt Kamervragen

Volgens Yoeri Luijf, medisch directeur bij MSD, de grootste geneesmiddelenproducent van Nederland, hebben Nederlandse kankerpatiënten minder toegang tot ...

mrt 26 2024

Oplaaiende Jodenhaat dringt ook door tot Cultuursector, volstrekt onacceptabel!

Afgelopen zondag werd het concert van Lenny Kuhr bruut verstoord door pro-Palestijnse relschoppers. Ze scholden haar onder andere ...