Persbericht: Femke Wiersma versterkt BoerBurgerBeweging

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Persbericht: Femke Wiersma versterkt BoerBurgerBeweging

Gepubliceerd op: 19-12-2019


BBB stelt sollicitatieprocedure open voor kandidaten Kieslijst

Femke Wiersma versterkt BoerBurgerBeweging

Deventer, 19 december 2019

Femke Wiersma (34) uit het Friese Holwerd versterkt het bestuur van BoerBurgerBeweging (BBB). Wiersma is beleidsadviseur bij de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, communicatieadviseur bij de Vereniging tot Behoud van Boer & Milieu en adviseur bij de promotieorganisatie van boeren, tuinders en vissers Team Agro NL.

Met haar ruime ervaring en kennis op het gebied van, vaak ingewikkelde, politieke dossiers zoals milieu, dierenwelzijn, diergezondheid, maatschappij, fosfaatrechten, mest, enz. en haar grote netwerk in de landelijke en regionale politiek, bij bestuurlijke en agrarische organisaties en bij maatschappelijke organisaties ziet BBB een enorme toegevoegde waarde voor een prominente rol van Femke bij het realiseren van onze politieke ambities.

“Femke is een grote aanwinst voor BBB bij het realiseren van ons doel: meerdere zetels in de Tweede Kamer na 17 maart 2021, of eerder indien nodig”, zegt voorzitter Caroline van der Plas van BoerBurgerBeweging. Femke en Caroline zullen samen met het bestuur in de komende periode de campagne van BBB verder vormgeven. “We zijn volop bezig met verdere versterking en zullen binnenkort meer kopstukken toevoegen aan ons bestuur.”

Sollicitatieprocedure kandidatenlijst
BoerBurgerBeweging heeft vandaag tevens de sollicitatieprocedure opengesteld voor de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. “Wij hebben een aantal kandidaten op het oog, die wij gaan vragen om te solliciteren, maar weten zeker dat er meer goede potentiële kandidaten zijn. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een open sollicitatieprocedure te starten. Op het stemformulier zullen sterke kandidaten komen te staan, die het gedachtengoed van BoerBurgerBeweging op een opvallende en effectieve manier zullen uitdragen en tot uitvoering zullen brengen”, zegt Van der Plas. Kandidaten hoeven niet per se boer, tuinder of visser te zijn. “Wij zoeken nadrukkelijk ook burgers, die onze BoerBurgerBeweging samen met ons verder willen uitbouwen.”

De samenstelling van de uiteindelijke BBB-Kieslijst en de ranking van de kandidaten worden door het bestuur ter beoordeling en goedkeuring voorgelegd tijdens de Algemene Ledenvergadering, die zal worden belegd na vaststelling van de voorlopige Kieslijst.

Meer informatie over de functie-eisen en de sollicitatieprocedure vindt u hier. De sollicitatie procedure loopt tot en met vrijdag 31 januari 2020.

—————————————————————————————————————————

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met BBB-voorzitter Caroline van der Plas, tel.: 06 – 82 59 59 95 of caroline@boerburgerbeweging.nl

 

 

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

dec 2 2022

Alle ballen op BBB!

BBB maakt kerst 2022 onvergetelijk! Nog enkele weken en dan vieren we samen het kerstfeest. 2022 was een ...

nov 30 2022

Regio verdient meer aandacht bij OV, spoor en wegen!

Maandag 28 november was het debat over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT). Het MIRT gaat over ...

nov 25 2022

Geen stap verder met stikstofplannen

Kamerbrief Toekomst Landbouw Water en Bodem sturend Voortgang integrale aanpak landelijk gebied en opvolging uitspraak Raad van State ...