Opnieuw spandoeken BBB vernield

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Opnieuw spandoeken BBB vernield

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Opnieuw spandoeken BBB vernield

Gepubliceerd op: 26-01-2021

Na vernielingen aan een spandoek van de politieke partij BBB (BoerBurgerBeweging) vorige week in Zeeland, zijn nu ook BBB-spandoeken en verkiezingsposters vernield langs de A50, tussen Renkum en Grijsoord. Het spandoek hing er nog geen 2 dagen, toen het door onbekenden de vernieling in werd getrapt. BBB, die op 17 maart meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen, vraagt getuigen van de vernieling zich te melden. Inmiddels is er aangifte gedaan bij de politie, zowel in Zeeland als in Gelderland.

De 2 spandoeken die dit weekend werden vernield, hingen op de grond van loonwerker Jan Gerritsen uit Heelsum. Kandidaat-Kamerlid Ron van Essen uit Slijk-Ewijk en Gerritsen, die de spandoeken op vrijdag 22 januari samen bevestigden, zeggen dat het vrijwel onmogelijk is dat een storm of harde windvlagen de spandoeken hebben vernield. “Het zat allemaal heel goed vast. De nacht ervoor had het erg gewaaid, dus we hebben daar extra goed op gelet”, zegt Van Essen. De 4 x 1 meter grote spandoeken en de verkiezingsposters met de beeltenis van Van Essen, zijn daarnaast gemaakt van zeer stevig materiaal en waren, onder meer met tie-rips en schroeven, bevestigd aan een 2 meter hoog hek met herten/schapengaas.

“Tot mijn verbazing stuurde Jan Gerritsen mij maandag 25 januari een filmpje met daarop beide spandoeken en beide foto’s losgerukt van het gaas op de grond. Alles lag aan zijn kant van het gaas, niet aan de kant van de snelweg”, zegt de BBB-kandidaat. Hij vraagt zich ernstig af, hoe dit zomaar losgeraakt kan zijn. “Wind is vrijwel uitgesloten. Het heeft dit weekeinde niet hard gewaaid. En als dat wel zo was geweest, hadden er flarden aan het gaas gezeten en lag de boel niet compleet in de vernieling.”

Van Essen kan alleen maar speculeren over de daders. “Mensen die niet willen dat BBB zoveel aandacht krijgt? Mensen die tegen deelname van BBB aan de Tweede Kamerverkiezingen zijn? Vandalen? Ik weet het niet. Feit is wel dat ik het schandalig vind dat mensen aan andermans eigendommen zitten, eigendommen vernielen en andermans grond zomaar betreden. Dat politieke partijen doelwit zijn van vernielingen is bovendien heel zorgelijk.”

Van Essen deed dinsdag 26 januari aangifte. BBB roept eventuele getuigen van de vernielingen op zich te melden. Dit kan via [email protected]. Er komen op dezelfde plek zo snel mogelijk weer nieuwe spandoeken te hangen.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 9 2024

Stemverklaring BBB over Wet verhoging minimumloon

Op dinsdag 2 april heeft BBB in de Tweede Kamer tégen de ‘Wet verhoging minimumloon’ gestemd. Ook de BBB-fractie in ...

apr 3 2024

BBB stemt voor snelle sluiting gaskraan Groningen

De BBB-fractie gaat zoals beloofd de gaswinning in Groningen per direct stoppen. De fractie vindt het belangrijk dat ...

mrt 30 2024

BBB trekt motie ‘zekerheid bieden in sector: referentieperiode diertelling vóór 1 januari 2024’ in 

BBB trekt de motie “de sector zekerheid bieden door toe te zeggen dat de referentieperiode van een eventuele diertelling vóór ...