Overstromingsgebied Zuid – Limburg uitroepen tot rampgebied!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Overstromingsgebied Zuid – Limburg uitroepen tot rampgebied!

Gepubliceerd op: 15-07-2021

In Zuid – Limburg moet het overstromingsgebied snel worden uitgeroepen tot rampgebied. Dit zodat er sneller en meer hulp geboden kan worden. Limburg verdient deze hulp en aandacht! Hieronder een hart onder de riem van onze Fractievoorzitter Caroline van der Plas.  Lees onder onderstaande video de volledige brief van Fractievoorzitter Caroline van der Plas.  (tekst gaat verder onder video)

“Wij wensen de mensen in Limburg ontzettend veel sterkte! Wij denken aan jullie.”

 

Fractievoorzitter Caroline van der Plas heeft namens BBB onderstaande brief gestuurd aan minister Ollongren en Minister Grapperhaus.


Betreffende hulp voor de getroffen van de wateroverlast in Limburg

Geachte Minister Ollongren, geachte Minister Grapperhaus,

Graag wil ik uw aandacht vragen voor de situatie die is ontstaan door de wateroverlast in Limburg: de situatie voor de bewoners is dramatisch: veel huizen zijn overstroomd, inventarissen zijn waardeloos geworden en mensen moeten tijdelijk onderdak zoeken. Ondernemers zien oogsten verloren gaan, koopwaar waardeloos worden en vee moet worden geëvacueerd. We zien auto’s door de straten drijven en het dagelijks leven is totaal ontregeld.

Limburg verdient daarom onze hulp en aandacht. Gezien de ernst van de situatie wil ik u oproepen om de Wet Tegemoetkoming Schade bij rampen en grote ongevallen in werking te laten treden en het getroffen gebied uit te roepen tot rampgebied.
Daarnaast wil ik u ook verzoeken te voorzien in humanitaire hulp: met name voor de mensen die niet zelfredzaam zijn.
Met verstandige groet,

Caroline van der Plas
Fractievoorzitter BBB
Tweede Kamer der Staten-Generaal

 

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

dec 2 2022

Alle ballen op BBB!

BBB maakt kerst 2022 onvergetelijk! Nog enkele weken en dan vieren we samen het kerstfeest. 2022 was een ...

nov 30 2022

Regio verdient meer aandacht bij OV, spoor en wegen!

Maandag 28 november was het debat over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT). Het MIRT gaat over ...

nov 25 2022

Geen stap verder met stikstofplannen

Kamerbrief Toekomst Landbouw Water en Bodem sturend Voortgang integrale aanpak landelijk gebied en opvolging uitspraak Raad van State ...