BBB gaat naar Europa!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB gaat naar Europa!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB gaat naar Europa!

Gepubliceerd op: 05-03-2024

Op 6 juni is het zover! Dan mogen wij weer met zijn allen naar de stembussen en stemmen voor de Europese Verkiezingen!
Tijdens de ledenbijeenkomst hadden jullie al kennis gemaakt met Johan van Utrecht en de beoogde lijsttrekker Sander Smit. Johan vertelde ons over zijn verkenning in Brussel, die hij deed voor BBB. En Sander Smit vertelde over zijn ruim 8 jaar werkervaring in het Europese parlement, met als specialismen: Landbouw, Plattelandsontwikkeling, Milieu, Klimaat, Wildbeheer, Visserij & Internationale Handel. Tegenwoordig is hij adviseur en relatiemanager op het gebied van overheidsdeelneming, grondstoffen en energie.

Uit de stikstofcrisis – De Nieuwe Denktank
Daarbij is hij co-redacteur van de onderzoekspublicatie ‘Uit de stikstofcrisis’. ‘Van technocratische tunnelvisie naar realistische rentmeesterschap’ (2022) van ‘De Nieuwe Denktank’ (DND), die afrekent met het Nederlandse stikstofbeleid.

Brabanders op de lijst!
Naast Sander Smit, die zelf uit Twente komt, staan er ook twee Brabantse kandidaten op de voorlopige kandidatenlijst! Met trots stellen wij onze Brabantse kandidaten aan jullie voor. Bekijk hier de volledige lijst.

Rob Vierhout

Plek op lijst: 12
Woonplaats: Hoeilaart
Land: België

“Geboren in Best (Best Beter Brabant), opgegroeid in Son en Breugel. Politieke wetenschappen en Europees recht gestudeerd in Nijmegen en onderzoeker en docent geweest aan diezelfde universiteit.

Al ruim 35 jaar professioneel in de weer met zeer diverse EU-wetgeving (o.m. handel, energie, transport, landbouw, buitenlands beleid, R&D), waarvan 8 jaar gewerkt als beleidsmedewerker in het Europees Parlement. Voormalig secretaris-generaal van de Europese belangenorganisatie van ethanolproductie uit landbouwgewassen.”

Maak kennis met Rob Vierhout.

Nicole Egelmeers

Plek op lijst: 19
Woonplaats: Rosmalen
Provincie: Noord-Brabant

“Ik ben opgegroeid op een boerenbedrijf in De Mortel, gemeente Gemert. Ik woon met mijn gezin (en onze volwassen kinderen) in Rosmalen.
Ik heb veel ervaring in het begeleiden van complexe verandertrajecten en zie mezelf als “bedrijvendokter”. De laatste vijf jaar ben ik bezig geweest de bedrijfsvoering bij netbeheerder te verbeteren. In mijn vrije tijd houd ik me bezig met hardlopen, wandelen en roeien.”

Maak kennis met Nicole Egelmeers.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 23 2024

Stemmen vanuit het buitenland? Registreren kan tot 25 april

Wil je stemmen voor de verkiezingen van het Europees Parlement van 6 juni 2024?Zo kun je stemmen vanuit ...

apr 23 2024

Waterschapssloten en Gemeenschappelijk Landbouw Beleid Brabantse Delta

In april heeft het bestuur van Waterschap Brabantse Delta een voorstelgoedgekeurd waarin het zijn sloten ter beschikking stelt ...

apr 22 2024

‘Wet Betaalbare Huur’ vergroot woonproblematiek

De Wet Betaalbare Huur, die op 1 juli aanstaande zou moeten ingaan, gaat leiden tot onvoldoende betaalbare huurwoningen ...