BBB roept haar leden op

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB roept haar leden op

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB roept haar leden op

Gepubliceerd op: 16-02-2023

VERLEEN NOODHULP VOOR DE SLACHTOFFERS VAN DE AARDBEVING TURKIJE EN SYRIË
NOABERSCHAP OVER DE GRENZEN HEEN

De aardbeving en naschokken in Syrië en Turkije hebben het leven van miljoenen mensen verwoest. Tienduizenden zijn hun leven verloren, velen meer zijn gewond, dakloos en bijna alles kwijtgeraakt. In het getroffen gebied in Syrië wonen 2,8 miljoen vluchtelingen. De armoede onder deze vluchtelingen was al schrijnend. Nu zijn dezelfde mensen ook nog getroffen door het geweld van de natuur. Terwijl de winter een andere dodelijke bijkomende factor is.

FYSIEK
BBB vraagt haar leden om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen, noaberschap over de grenzen heen. Fysiek omdat ook veel behoefte is aan vakmensen die kranen, shovels, kranen etc. kunnen bedienen in het rampgebied. Geïnteresseerden kunnen nadere informatie krijgen bij: [email protected]

WARME Donaties

Het verzoek van de samenwerkende organisaties is om geen kleding meer te brengen. Daarvan is inmiddels meer dan genoeg ingezameld. Er is nu vooral behoefte aan zaken die de overlevenden helpen het koude winterweer te doorstaan. Kachels, generatoren, dekens, tenten en slaapzakken zijn zeer welkom. Ook aan EHBO-dozen en hygiëneproducten zoals luiers, maandverband en vochtige doekjes is nog veel behoefte.

Heeft u vragen over GIRO 555? Telefoon: 088 808 1249 (bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 9-12 en 13-17 uur)

BBB heeft contact met Ahmet Kaya Mob, fractievoorzitter DENK in Deventer; hij brengt de BBB hulp verder naar het rampgebied.

Vrijwilligers

Wil je meer doen? Maak dan een online collectebus aan, nodig je vrienden, collega’s en netwerk uit om te doneren en zamel geld in voor deze speciale Giro555 actie.

Wie weet wil je netwerk, naast het doen van een donatie, ook een collectebus aanmaken? Dat kan! Maak hier een digitale collectebus ( https://giro555aardbeving.digicollect.nl/) aan en zamel eenvoudig geld in voor Giro555 via WhatsApp, e-mail of je social media.

Start een actie op met bijvoorbeeld je sportteam, collega’s, klas of kerk om geld in te zamelen voor Giro555. Op inactievoorgiro555.nl vind je inspiratie en kun je jouw actie aanmelden om geld in te zamelen.

BBB doet het, samen in actie voor noodhulp!

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 9 2024

Stemverklaring BBB over Wet verhoging minimumloon

Op dinsdag 2 april heeft BBB in de Tweede Kamer tégen de ‘Wet verhoging minimumloon’ gestemd. Ook de BBB-fractie in ...

apr 3 2024

BBB stemt voor snelle sluiting gaskraan Groningen

De BBB-fractie gaat zoals beloofd de gaswinning in Groningen per direct stoppen. De fractie vindt het belangrijk dat ...

mrt 30 2024

BBB trekt motie ‘zekerheid bieden in sector: referentieperiode diertelling vóór 1 januari 2024’ in 

BBB trekt de motie “de sector zekerheid bieden door toe te zeggen dat de referentieperiode van een eventuele diertelling vóór ...