BBB presenteert een veelbelovende concept-kandidatenlijst voor Europese Verkiezingen

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB presenteert een veelbelovende concept-kandidatenlijst voor Europese Verkiezingen

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB presenteert een veelbelovende concept-kandidatenlijst voor Europese Verkiezingen

Gepubliceerd op: 16-02-2024

Vandaag, op 16 februari 2024, maakt BBB met trots de concept-kandidatenlijst bekend voor de Europese verkiezingen op 6 juni 2024. De lijst met 21 kandidaten is zorgvuldig samengesteld na een grondige selectieprocedure, waarbij de focus lag op het aantrekken van competente en betrokken kandidaten die de kernwaarden van BBB vertegenwoordigen.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Sander Smit de beoogde BBB-lijsttrekker is voor de aankomende Europese Verkiezingen. Sander Smit benadrukt het belang van vernieuwing in de Europese politiek, met een focus op besluitvorming zo dicht mogelijk bij de burger en de regio (subsidiariteit) en noaberschap. Hij wijst op de dringende noodzaak om de kloof tussen Brussel, boer en burger te overbruggen en pleit voor een EU die werkt voor gemeenschappen, families en ondernemers.

De Vertrouwenscommissie van BBB is zeer tevreden met de kwaliteit van de geselecteerde kandidaten. “Gedurende het selectieproces hebben we actief gezocht naar kandidaten die niet alleen deskundig zijn, maar ook écht passend bij de kernwaarden van BBB. De kandidaten brengen inhoudelijk goede ervaring mee uit diverse gebieden van de samenleving. Dat proces begon al ruim twee jaar geleden. Ondanks dat we als relatief jonge partij nog in de groei zijn, zijn we trots op de kwaliteit binnen onze achterban. We zijn ervan overtuigd dat de voorgestelde kandidatenlijst een krachtige vertegenwoordiging biedt voor de Europese verkiezingen. “ aldus Ad Baltus, lid van de Vertrouwenscommissie. Ook is gekeken naar een regionale spreiding.

BBB is voornemens straks aansluiting te vinden bij de EVP-fractie. Bij de EVP voelen we ons goed thuis. Inhoudelijk, maar ook qua DNA en kernwaarden ervaren we hier de meeste verbinding.

De BBB-leden stellen op 16 maart 2024 tijdens een extra Algemene Leden Vergadering (ALV) de kandidatenlijst definitief vast. Na afloop van deze belangrijke extra ALV presenteert BBB de kandidaten in Nieuwegein bij het NBC Congrescentrum. 

Bekijk de concept-kandidatenlijst

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 23 2024

Stemmen vanuit het buitenland? Registreren kan tot 25 april

Wil je stemmen voor de verkiezingen van het Europees Parlement van 6 juni 2024?Zo kun je stemmen vanuit ...

apr 23 2024

Waterschapssloten en Gemeenschappelijk Landbouw Beleid Brabantse Delta

In april heeft het bestuur van Waterschap Brabantse Delta een voorstelgoedgekeurd waarin het zijn sloten ter beschikking stelt ...

apr 22 2024

‘Wet Betaalbare Huur’ vergroot woonproblematiek

De Wet Betaalbare Huur, die op 1 juli aanstaande zou moeten ingaan, gaat leiden tot onvoldoende betaalbare huurwoningen ...