Stikstofbeleid volkomen onhoudbaar

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Stikstofbeleid volkomen onhoudbaar

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Stikstofbeleid volkomen onhoudbaar

Gepubliceerd op: 31-08-2023

Het slechte nieuws over de haalbaarheid van het stikstofbeleid stapelt zich in hoog tempo op. Als het één ding duidelijk maakt dan is het wel dat dit beleid volkomen onhaalbaar is. BBB heeft al veel eerder aangegeven dat de Kritische Depositie Waarde (KDW) nooit als doel in de wet opgenomen had mogen worden.

Deze kritische depositie waarde kan alleen gebruikt worden als één van de vele indicatoren die iets zeggen over de staat van de natuur. Het is echter totaal niet geschikt als zelfstandig doel. Geen enkel ander Europees land gebruikt de kritische depositie waarden op deze manier. Als we vasthouden aan deze wetgeving komen we simpelweg niet meer uit de stikstofimpasse. Verkeer, industrie, landbouw maar ook mensen zelf veroorzaken nu eenmaal uitstoot van stikstof en ammoniak.

We moeten werken aan robuuste natuur, waarbij we kijken naar het geheel van factoren dat effect heeft op de natuur. Als andere factoren beter op orde zijn (zoals water) kan de natuur bijvoorbeeld ook meer stikstof aan. We moeten dus integraal kijken naar de natuur en niet blijven focussen op één stofje.

Zoals wij al sinds 2020 zeggen: deze onzalige stikstofwet moet van tafel.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jul 17 2024

BBB Utrecht: Afschieten van probleemwolf is enige oplossing

Met grote bezorgdheid hebben wij kennisgenomen van het schokkende incident van gisteren, 16 juli 2024, waarbij een kind ...

jul 16 2024

BBB-delegatie start in het Europees Parlement

De delegatie van BBB is vandaag officieel gestart in het Europees Parlement. Bij de Europese verkiezingen van 6 ...

jul 13 2024

BBB Zeeland: Guus Baert geïnstalleerd als lid van Provinciale Staten

Tijdens de Statenvergadering 5 juli j.l. is Guus Baert officieel geïnstalleerd als lid van de Provinciale Staten. Guus ...