Stikstofbeleid volkomen onhoudbaar

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Stikstofbeleid volkomen onhoudbaar

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Stikstofbeleid volkomen onhoudbaar

Gepubliceerd op: 31-08-2023

Het slechte nieuws over de haalbaarheid van het stikstofbeleid stapelt zich in hoog tempo op. Als het één ding duidelijk maakt dan is het wel dat dit beleid volkomen onhaalbaar is. BBB heeft al veel eerder aangegeven dat de Kritische Depositie Waarde (KDW) nooit als doel in de wet opgenomen had mogen worden.

Deze kritische depositie waarde kan alleen gebruikt worden als één van de vele indicatoren die iets zeggen over de staat van de natuur. Het is echter totaal niet geschikt als zelfstandig doel. Geen enkel ander Europees land gebruikt de kritische depositie waarden op deze manier. Als we vasthouden aan deze wetgeving komen we simpelweg niet meer uit de stikstofimpasse. Verkeer, industrie, landbouw maar ook mensen zelf veroorzaken nu eenmaal uitstoot van stikstof en ammoniak.

We moeten werken aan robuuste natuur, waarbij we kijken naar het geheel van factoren dat effect heeft op de natuur. Als andere factoren beter op orde zijn (zoals water) kan de natuur bijvoorbeeld ook meer stikstof aan. We moeten dus integraal kijken naar de natuur en niet blijven focussen op één stofje.

Zoals wij al sinds 2020 zeggen: deze onzalige stikstofwet moet van tafel.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

feb 17 2024

Bericht namens BBB-gedeputeerde Maurits von Martels

Beste mensen, Er is veel ophef ontstaan over het bericht in de Agrio-bladen: 'Melkveebedrijf in Overijssel moet naar ...

feb 16 2024

BBB presenteert een veelbelovende concept-kandidatenlijst voor Europese Verkiezingen

Eerder werd al bekendgemaakt dat Sander Smit de beoogde BBB-lijsttrekker is voor de aankomende Europese Verkiezingen. Sander Smit ...

feb 16 2024

Tweede Kamer steunt moties BBB voor Nederlandse Visserijsector

Gisteren zijn er in de Tweede Kamer 2 moties aangenomen van Gijs Tuinman voor onze Nederlandse Visserijsector. Deze ...