Maak kennis met:

Alexander Hendriks

Fractielid BoerBurgerBeweging

Alexander Hendriks (26) uit Mijdrecht is opgegroeid in de prachtige polder. Hij studeerde Rechten en Economie aan de Universiteit Leiden en rondt een Master Europees en Internationaal Recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam af. Tijdens zijn studie was Alexander de Praeses van het Aller Heiligen Convent, Nederlands grootste studentenkoepel.

Bij de BBB Tweede Kamerfractie is Alexander druk met Buitenlandse Zaken, Justitie & Veiligheid, Defensie, de Grondwet, Europese Zaken, en Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Het werk als beleidsmedewerker ervaart hij als een eervolle taak om zijn passie voor veiligheids en staatsrechtelijke onderwerpen te combineren met zijn idealen; een sterk en welvarend platteland.

Afgelopen jaar heeft hij ervaring opgedaan op buitenland dossiers als Transatlantic Fellow bij de Atlantic Council en heeft hij meer geleerd over campagne voeren bij de BKB Academie. Voor de BBB werkt hij mee aan de werkgroep Europa in voorbereiding tot de Europese parlementsverkiezingen en is hij Junior Campagneleider voor de Eerste Kamerverkiezingen.

Zijn favoriete uitspraak is; “Roeien met de riemen die je hebt”. In zijn vrije tijd is hij graag bezig met zware dingen tillen, bourgondisch koken en non-fictie lezen.

Contactgegevens

Naam: Alexander Hendriks

Portfeuilles:

  • Justitie en Veiligheid
  • Buitenlandse Zaken
  • Europese Zaken
  • Koninkrijksrelaties
  • Internationale Handel en Ontwikkelingssamenwerking
  • Defensie (focus landmacht en marechaussee)