BBB stemt voor snelle sluiting gaskraan Groningen

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB stemt voor snelle sluiting gaskraan Groningen

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB stemt voor snelle sluiting gaskraan Groningen

Gepubliceerd op: 03-04-2024

Dinsdag 2 april besloot een meerderheid in de Eerste Kamer tot uitstel van de behandeling van het voorstel om de gaskraan in Groningen definitief te sluiten.

De BBB-fractie gaat zoals beloofd de gaswinning in Groningen per direct stoppen. De fractie vindt het belangrijk dat voorafgaand aan de behandeling van de wet een beter beeld geschetst wordt over een goede strategie om de gaskraan snel, veilig en permanent te sluiten. Dat doe je door vooraf duidelijkheid te creëren zodat je niet meer naar Groningen kijkt voor leveringszekerheid. De fractie wil snel duidelijkheid en benadrukt nadrukkelijk geen deur op een kier te houden om te profiteren van gasgeld. Er zijn in het verleden te vaak beloftes aan Groningen niet nagekomen.

Fractievoorzitter Ilona Lagas:  “Het Groningenveld mag geen doekje voor het bloeden worden. Antwoorden die door de staatssecretaris worden gegeven tijdens de behandeling van de wet in de Eerste Kamer hebben een juridische waarde. Als je de Groningers echt zekerheid wilt geven dan moet je als overheid ook je huiswerk gedaan hebben. Er zijn nog onbeantwoorde vragen over de veiligheid en de gevolgen van directe en volledige sluiting van de putten. Het Groningenveld mag geen vluchtweg worden op grond van leveringszekerheid. De BBB-fractie wil deze garantie. Het moet snel en het moet goed. Wij willen duidelijkheid voor de Groningers. De kraan gaat wat BBB betreft definitief dicht.”

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 23 2024

Stemmen vanuit het buitenland? Registreren kan tot 25 april

Wil je stemmen voor de verkiezingen van het Europees Parlement van 6 juni 2024?Zo kun je stemmen vanuit ...

apr 23 2024

Waterschapssloten en Gemeenschappelijk Landbouw Beleid Brabantse Delta

In april heeft het bestuur van Waterschap Brabantse Delta een voorstelgoedgekeurd waarin het zijn sloten ter beschikking stelt ...

apr 22 2024

‘Wet Betaalbare Huur’ vergroot woonproblematiek

De Wet Betaalbare Huur, die op 1 juli aanstaande zou moeten ingaan, gaat leiden tot onvoldoende betaalbare huurwoningen ...