Migratie onder controle; Asiel, Arbeids- en Studiemigratie omlaag

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Migratie onder controle; Asiel, Arbeids- en Studiemigratie omlaag

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Migratie onder controle; Asiel, Arbeids- en Studiemigratie omlaag

Gepubliceerd op: 19-10-2023

De migratie moet omlaag. Een asielquotum van 15.000, minder buitenlandse studenten én het beheersen van arbeidsmigratie. Dat was de boodschap van Alexander Hendriks (plek 14 op de lijst) in het migratiedebat.

Op woensdag 18 oktober nam Alexander Hendriks (plek 14 op de lijst) deel aan het migratiedebat in De Balie te Amsterdam. Samen met Kati Piri (PvdA-GroenLinks), Ruben Brekelmans (VVD) en Anne-Marijke Podt (D66) ging hij het debat aan over drie stevige stellingen over migratie die ons allemaal raken.

Alexander heeft duidelijk gemaakt dat we moeten kijken wat ons land aankan qua asiel en migratie. Hiervoor is een asielquotum van 15.000 asielzoekers noodzakelijk. Ook ging het debat over arbeidsmigratie. Op de vraag om een uitzendverbod op te leggen in de agrarische sector vanwege slechte leefomstandigheden, antwoordde Alexander fel dat er gedaan wordt alsof het overal in de agrarische sector verkeerd gaat maar er zijn juist ook veel goede voorbeelden te noemen.

Nieuwsgierig geworden naar het debat? Het debat is hier onder te bekijken.
Lees onze Asiel- en Migratieplannen hier.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

dec 7 2023

BBB bezorgd over achterstanden verzekeringsartsen

BBB is bezorgd over de oplopende achterstanden bij de verzekeringsartsen van UWV, zoals vermeld in een recent NOS-artikel. ...

dec 6 2023

Nieuwe Kamerleden beëdigd!

Vandaag zijn onze Kamerleden officieel beëdigd! Caroline, Mona, Gijs, Henk, Lilian, Cor en Claudia kunnen zich vanaf vandaag ...

dec 5 2023

Ernstige zorgen BBB over afbouw mestderogatie

BBB is enorm bezorgd met betrekking tot de aangekondigde afbouw van de mestderogatie. Deze regeling heeft door de ...