Friese Femke Wiersma ‘running mate’ bij BoerBurgerBeweging

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Friese Femke Wiersma ‘running mate’ bij BoerBurgerBeweging

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Friese Femke Wiersma ‘running mate’ bij BoerBurgerBeweging

Gepubliceerd op: 28-10-2020

Femke Wiersma (35) uit het Friese Holwerd is ‘running mate’ bij de nieuwe politieke partij BoerBurgerBeweging. Wiersma staat, na lijsttrekker Caroline van der Plas, op de tweede plaats op de kandidatenlijst. BBB doet op 17 maart 2021 mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. De partij is de eerste plattelandspartij die een lokaal geluid gaat laten doorklinken in de landelijke politiek.

Wiersma is momenteel senior beleidsadviseur bij de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, en communicatieadviseur bij de Vereniging tot Behoud van Boer & Milieu. Met haar ruime ervaring en kennis op het gebied van, vaak ingewikkelde, politieke dossiers zoals milieu, dierenwelzijn, diergezondheid, maatschappij, fosfaatrechten, mest, enz. en haar uitgebreide netwerk in de landelijke en regionale politiek en bij bestuurlijke, agrarische en maatschappelijke organisaties ziet BoerBurgerBeweging een enorme toegevoegde waarde voor een prominente rol van Femke bij het realiseren van onze politieke ambities.
“Femke is een grote aanwinst voor ons bij het realiseren van ons doel: minimaal 5 tot 6 zetels in de Tweede Kamer na 17 maart 2021. In Friesland heeft Femke tevens een grote achterban”, zegt lijsttrekker Caroline van der Plas.

‘De groene ruimte wordt voor de stedeling steeds schaarser’

Zorgen

Wiersma maakt zich, net als BBB, grote zorgen over de leefbaarheid op het platteland en het bestaansrecht van boeren en tuinders als spil van de voedselproductie op het platteland. “Het platteland wordt door Den Haag vooral gezien als een plek waar zonneparken, industrieterreinen, distributiecentra en datacentra kunnen worden neergezet. Groen wordt ingeruild voor grijs. Ook in Friesland zie je de groene ruimte steeds grijzer worden. Dit is ook niet goed voor de mensen die in de stad wonen. De groene ruimte met schone lucht, rust en natuur waar stedelingen graag recreëren en in contact komen met het plattelandsleven, wordt steeds schaarser.”

5 tot 6 zetels

Inwoners van het platteland voelen zich volgens BBB meer en meer vervreemd van de Haagse regels die worden bedacht door mensen die te ver van het platteland of de regio’s af staan. BBB gaat de stem van het platteland permanent laten klinken in Den Haag en gaat ervan uit dat 5 tot 6 zetels mogelijk moeten zijn. “We richten ons zeker niet alleen op boeren, maar op miljoenen mensen die in de regio’s wonen en die zich net als wij zorgen maken over de leefbaarheid in hun regio. Mensen die ook vinden dat het platteland, ons cultuurlandschap, met al zijn unieke kenmerken, folklore en tradities behouden moet blijven.”

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

nov 28 2023

Steeds meer BBBondgenoten

BBB is zeer verheugd dat er zich continu lokale politieke partijen aanmelden die BBBondgenoot willen worden. BBB deed ...

nov 22 2023

Van nieuwkomer tot stabiele factor in de Nederlandse politiek

"Na een spannende verkiezingscampagne, waarin enorm veel werk is verzet door al onze vrijwilligers en medewerkers, zijn we ...

nov 20 2023

Spontane actie uit boerenachterban ‘Rij mee met BBB’

Het initiatief komt van een boer uit het Groningse Garsthuizen en zijn oproep voor de publieksvriendelijke campagne actie ...